❤Little Nunna❤

Anyeonng! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Tutorial

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Gaduh dengan Sahabat :'(

Assalammualaikum
anyeong

Hummm Aqish rasa sedih sgt lately ni . Firstly , sebab stress sikit form6 ni mcm2 kerja and tahun ni nak STPM dah. Satu lagi gaduh dengan si DIA.. Tapi yang paling Aqish sedih sebab gaduh dengan SAHABAT. Ini lagi sedih dari gaduh dengan bae . Sebenarnya ikutkan masing2 ada salahnya sendiri. Semua ni bermula dgn salah fhm. Dan dua2 ego nak mintak maaf sebab masing2 ingat diri sendiri yang betul.

Kisahnya bermula pada suatu hari ni sahabat Aqish dia punya muka tiba2 je jadi mcm gelap macam kena sunburn. Padahal dia tk dek pun berjemur ke apa. So dia ni nak taulah sebab apa sambil tu dia stress ssgt sbb muka dia jdi gitu. Dia ni putih melepak , flawless , glowing plus cantik hah gitu lah so mana tak stressnya bila suddenly muka dia jadi gitu tambah pulak dia ni seorg yang sangat menitik beratkan soal kecantikan. So faham2lah kalau org mcm ni bagi dia kecantikan tu amat penting dan kecantikan tu adalah segala2nya. So time dia chat Aqish tu Aqish tak brapa pasti sangat sama ada sbbkan produk yg sebelum ni dia pakai ke or wht. Sebelum ni dia pakai nourain tapi dia dah stop sbb dgr cerita produk tu ada merkuri lah apalah blablabla. So dia pun berhenti and start pakai produk aloe vera jenama Always21 . Ini pun sebab Aqish yg recommend kat dia suh pakai produk aloe vera tu sbb dia nak sgt muka glowing. So Aqish recommendlah dia pkai produk yg berasaskan aloe vera sbb nak dapatkan muka glowing. 

So tak lama lepas dia tukar produk tiba2 muka dia jdi mcm gelap sikit and seakan2 mcm sunburn. So dia ni tanyalah Aqish sbb apa tp Aqish tk berapa pasti sbb apa . Aqish just cakap je mungkin sebab dia dah berhenti produk nourain , tu sbb efek putih tu dah tkdek. Yalah same goes lah macam kita pakai ubat angin kalau dah lama2 nanti hilanglah rasa sejuk tu. And Aqish pun pelik jgk sbb dia nmpk gelap seakan2 mcm sunburn. Sebab sblm ni kawan2 Aqish yg pakai produk nourain tu bila berhenti takdek pulak jadi mcm dia. So Aqish tk bagi lagilah kata putus sbb apa dia jadi gitu. So Aqish cuba lah cari sebab apa muka dia jdi gitu smpailah satu masa ni Aqish nampak ada org tweet yg muka dia sunburn sbb pakai nourain. So apa lgi Aqish quote lah tweet tu and mention skali nama kawan Aqish tu. Tapi tak lama tu tiba2 Aqish nampak dia tweet seakan2 mcm marah ngn Aqish. Aqish lupalah mcm mana ayat dia tapi memang Aqish kecik hati sgt dgn dia sbb niat nak tolong tiba2 dia tweet gitu. So lepas tu dia tak minta maaf pun buat seakan2 mcm tkdek pape pun lagilah Aqish rasa geram. And dia makin tweet pasal dia stress sebab muka dia jadi gitulah and jgn kacau dialah apalah . Aqish tak expectlah dia stress sbb tu sebab time tu dah masuk hari kelima dah takkan masih stress lagi??

Pastu kitaorg dah jadi macam dingin dah... Pastu dah nak masuk mggu ketiga dah benda dah macam nak reda tapi tak lama tu Aqish tgk Aqish dah kena removed dari group ws. So lagilah rasa mcm tersentak and kecewalah. Sebab igt bnda dah nak reda tapi suddenly tgk diri sendiri dah tak dek dah dalam group bestie tu. So Aqish tweet lah berbunyi gini

'' Was removed from the ws group is not a failure :)''

So kawan Aqish ni apa lagi dia tweet lah macam2.. tapi Aqish tak berapa puas hati dgn tweet dia tu sebab dah terlalu banyak sgt Aqish berdiam. Yup spnjg dalam pergaduhan ni Aqish tkdek pun tweet macam2. And sebelum2 ni gaduh dengan dia pun Aqish mmg tk tweet mcm2 apa2hal kalau Aqish tk puas hati Aqish PM dia sbb nak jaga hati dia. So kali ni dia mencebar kesabaran Aqish so apa lagi Aqish sound kaw kaw kat twitter. Aqish rasa bnda2 macam ni tak payahlah kot sampai nak tweet susah sgt ke nak pm??? Dia pulak jenis hati tisu berderailah air mata dia baca tweet Aqish tu. And kejadian tu terjadi semalam. Btw , sebenarnya masing2 ada salahnya sendiri. Salah Aqish ni Aqish admitlah utk pergduhan kali ni Aqish ego nak mintak maaf ngn dia. Aqish seboleh2nya nak tggu dia yg mintak maaf kat Aqish dulu. Aqish jadi gini sbb Aqish fkir selama ni asyik2 Aqish mengalah je so mulalah lahir perasaan ego ni.

So entahlah apa yang akan berlaku lepas ni .. Aqish actly rasa bersalah gak ngn dia sebab sound dia. Aqish sebelum ni tkdek sound dia kt twitter ppehal Aqish pm dia.. cuba bincang bebaik tapi semalam dah btul2 mencabar kesabaran Aqish. Sebab Aqish selama ni fikir hati dia mcm tisu lah Aqish jenis tak suka tweet mcm2 pasal dia. Sbb dia mmg mudah sgt terasa n menangis. But semalam haih :( Aqish ggl kawal kesabaran. So rasa bersalah kat situ. Sedih sgt sbb dulu mmg tk pernah jdi gini but i noticed since 2016 kitaorg dah tak macam dulu :(( So no wonderlah if kitaorg satu hari nnt akan cari haluan masing2.

Sekian sampai sini jelah cerita Aqish.

0 Comment(s)❤



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST |