❤Little Nunna❤

Anyeonng! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Tutorial

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

How To Be Ulzzang Girl

  
Assalam!! and Anye0ng!!
today aqis nk share about how to be cute and pretty like a 'Ulzzang Girl' huh korang tk tahu eh mksud ULZZANG?! ok ok Ulzzang ni means 'best face'..huh tahu tk asal aqis tk taip like a KPOP girl?! sbb gdis2 Ulzzang ni gdis2 yg mmpunyai wajah yg seperti 'Baby Doll' korg mesti nkkan?! ok teruskan membaca k!

Perkara Wajib untuk Ulzzang - WAJIB!!~ 
  • Memakai ‘contact lens’ (biggest eye). 
  • Pastikan anda kulit muka anda sentiasa kelihatan bersih dan sihat n putih!! hee ^^y
Tips2nya~ :
  1. Muka – Gadis Ulzzang mempunyai kulit yang sempurna dan sihat (flawless), penjagaan kulit muka amat dititikberatkan, sentiasa memakai pelembap (moisturizer) dan sunblock
  2. Rambut -  Pilih syampoo yang sesuai untuk rambut anda, dan sentiasa kerap mencuci rambut. Rambut perlu kelihatan sihat, lurus dan lembut. Gadis ulzzang mempunyai side bang, Ulzzang popular dengan style rambut loose & wavy or not curl bahagian bawah :)untuk penghias rambut anda juga bolehlah memakai ribbon yg cute2 or not rabbit hair band (macam gmbr dibawah ni)
  3. Makeup – Gadis Ulzzang tidak selalu mengenakan makeup yg nmpk ketara..meraka lebih suka nmpk kelihatan NATURAL walaupun mereka bermekap..ok korg fhmkn mksud aqis?! mksud aqis juz fokus bahgian mata tnpa Eye Shadow(nk tmbh pon hnye nipis shje) dan bibir pink like natural..
  4. Pakaian – berpakaian sopan, Ia tidak perlu untuk mendedahkan diri anda kerana anda masih boleh kelihatan comel walaupun dengan berpakaian sopan. Kebanyakan ulzzang gemar mengenakan over-sized shirt dan pakaian banyak lapisan, untuk ‘up to date’ fesyen Ulzzang, saya sentiasa merujuk majalah fesyen dan Tumblr. Saya gemar membeli pakaian secara online kerana agak susah untuk mendapatkan pakaian fesyen Ulzzang di Malaysia 

TiPs! :
  • Kamu mesti mempunyai eyeliner, BB cream/ liquid foundation untuk 'light makeup'
  • Kamu mesti mempunyai circle lens, dan bulu mata palsu jika perlu :)
  • Sebuah kamera
  • Mengambil gambar yang berbeza ' pose'
Kesimpulannya untuk menjadi Ulzzang, kita mestilah SIHAT, cara permakanan yang sihat, kulit muka dan rambut yang sihat, selain itu juga mengamalkan gaya hidup yang sihat seperti tidur dengan cukup, tidak merokok dan meminum alkohol. Gadis Ulzzang juga mesti yakin dan bersopan santun :)

ok aqis tahu bnde ni pon drpde BLOG NI!

Searchlah blog dia untuk mengetahui mklumat dgn lebih byk! jgn lupa follw sekali! thnks a lot for Myra Azzyan!! :) Cheongmal Gomaw0!! 


0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST