Owner Post Entry Follow Dash



Aqish's Online Diary
Aqish's Diary

About Author



Hello and welcome to my blog
Hope you enjoy read my blog
:)

Tagboard

⊰TOUCH ME!⊱
Give your link blog so i can visit your blog.
No rude word/comment here!
You can give me a request for my next product review


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

SPM Victim...


Assalammualaikum!
(waalaikummussalam)
Anyeong!
 
Setelah sekian lama tidak update entry.. Akhirya , dapat pun Aqis luangkan masa sekejap ngn blog. Rindu blog comel Aqish ni hahaha (perasan). Tahun ni Aqis akan menduduki SPM. Tapi -_- parangai Aqis makin malaslah pulak hmm pelik pelik pelik. Aqis rasa makin hari makin malas. Sebelum ni selalunya kalau nak menghadap buku bukan main semangat lagi. Tapi tahun ni bila menghadap buku banyak termenung adalah. Jadi lain pulak bila menghadap buku. Aqis sekarang ni lebih banyak memikirkan
 
'' macam manalah aku kat dewan peperiksaan nanti. Bab form4 pun aku tak kuasai lagi , lagi2 MATH''
 
yup benda tulah yang selalu bermain di fikiran Aqis. Aqis rasa macam dah terlambat sangat and rasa macam dah give up dgn semua ni. Aqis pun tak tahulah mana semangat Aqis yang sebelum ni. Aqis rasa macam nak berhenti sekolah pun ada sebab dah penat dgn semua ni. Aqis ada impian and cita2 yang tinggi. Tapi setiap kali Aqis menghadap buku dan Aqis teringatkn cita2 Aqis tu terasa macam. "Siapalah aku ni.. aku tak layak and mesti takkan dapat capai impian tu'' . Senang cerita tahun ni Aqis selalu berfikiran negatif and confident Aqis pun dah hilang entah kemana. And Aqis still dgn tabiat Aqis yang selalu tak buat homework so Aqis rasa lagilah rasa tak layak jadi pelajar yang cemerlang (wekkkk muntah beramai2).
 
Tapi Aqis tak boleh terus macam ni! Aku kena bangkit! Wahai Balqis cuba ingat semula apa azam kau!? apa impian kau!? apa cita2 kau!? apa yang kau dah rancang?! apa yang kau dah janji!? Takkan kau nak biarkan ianya hancur begitu saja? bukan kau kata kau nak buktikan kat orang yang pernah rendahkan kau ke? bukan kau nak jadi orang yang berjaya di dunia and akhirat ke? takkan kau nak hidup dalam landasan yang sama je takdek apa2 yang berubah?! senang cerita bukan kau nak jadi kaya ke?! orang kalau nak jadi kaya bukan senang! kena berusaha dulu! kau jangan jadikan kata2 kau ni hanya omongan kosong jelah Balqis!! SEDARLAH WAHAI BALQIS!!! T^T


Title