❤Little Nunna❤

Anyeonng! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Tutorial

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Ciri-ciri Perempuan yang Lelaki Menyampah

Assalammualaikum
(waalaikummussalam)
Anyeong :3
Hye!! Hari ni Aqis nak share satu benda ni khas untuk perempuan-perempuan di luar sana hahaha xD ini penting ni perempuan2 di luar sana tu korang wajib tau benda ni agar korang tidak dihina, diherdik dan dibenci oleh lelaki2 diluar sana. (amboi ayat melampau) Kepada gegirls korang nak tahu tak apa perkara yang lelaki tak suka and menyampah pada perempuan ni? Ok hari ni Aqis nak bongkarkan , kupaskan , kopekkan -,- (ok tak masuk) pasal benda ni hope korang enjoy
start!:

[1] Lelaki tak suka tengok perempuan pakai makeup tebal2 macam Azwan Ali hahaha :3 lagi2 bila mata korang penuh dengan rainbow and bulu mata korang yang dah macam berus cat sampaikan tak larat nak bukak mata lagilah lelaki rasa rimas and tak sukalah yang pasti. Hye girls! bab kata ONE DIRECTION '' Dont need make up , to cover up'' . Kalau korang nak pakai pun berpada2lah :) ok. (kononnya lelaki suka perempuan natural errr)

[2] Lelaki tak suka perempuan main rambut! berpuntal2. Dah macam mop kena perah pulak :3 this is very annoying!

[3] Lelaki tak suka perempuan tangkap gambar jelir lidah sana sini. Kita manusia bukan anj*ng (ooops)?!

[4] Pegang kamera tinggi2 , muka berkerut sikit mintak simpati and then buat mulut duckface . ok 1 , 2 , 3 selfie!! NO WAY!!!! lelaki menyampah tengok perempuan macam ni. Stop buat macam tu atau anda akan dijadikan bahan ketawa :'D

[5] Cerewet! ya lelaki sebenarnya agak tak selesa dan meluat dengan perempuan yang terlampau cerewet ni. Buat tu salah buat ni salah. Lelaki akan melabelkan anda seorang yg gedik dan mengada2.

" Kau ingat comel ke kau buat mcam tu?! '' Kata lee jong suk :3

[6] 'QUEEN CONTROL' yaaa..biasalah manusia mana jelah yang suka dikongkong right?! So siapa yg 'QueenControl' dgn BF dia anda perlu berhati2 mungkin anda akan ditinggalkan hahaha xD.

[7] Perempuan pakai baju nampak lurah/ketat/seluar ketat (senang cerita mencolok mata)! yup walaupun lelaki ni agak tergoncang sikit dgn perempuan macam ni tetapi disebabkan tulah diaorg marah kat perempuan macam ni sebab perempuan macam nilah telah melemahkan iman diaorg. Dan lagi satu mungkin diaorg suka memang suka tetapi dalam masa yang sama diaorg akn kutuk anda sekali.

[8] Perempuan gedik yang kaki lepak , ketawa kuat2 , cakap kuat2 , kononnya gangster/taiko (tangan di bahu mata ke atas) . Pastu lepak dengan lelaki kononnya 'HOT ' , digilai lelaki , hebat, cool. Padahal lelaki menganggap anda seorang yg murah!

[9] Perempuan yang cemburu buta sangat100x.. Mereka akan rasa terkongkong dan menyampah . Tahukah anda jika anda seorang yg kuat cemburu , sebenarnya lelaki akan berasa bebas/gembira tanpa kehadiran anda. hahahaha xD

[10] Perempuan yang buat-buat manja bila dihadapan lelaki. Bila depan kwan2 dia ok je bila bercakap . Tapi bila dihadapan lelaki 
*suara control cute*
''Ish awak ni geram titew tau.. tak habis2 kacau titew erhm titew tak suka awak ish''.
(Sambil menghentak kaki di lantai.)

-ok GO DIE !!-

[11]  Pakai tudung singkat-singkat. Kononnya trend -_____- . Pastu ketawakan orang yg pakai tudung labuh. Hang ketawa kat depan cermin ke apa?! Ingat lelaki suka sangat tgk hang pakai macam tu?! Lelaki akan lebih rasa hormat dan malu dengan perempuan yang menutup auratnya dgn sempurna.
 
[12]  Perempuan yang kuat mencarut! Mereka melabelkan perempuan yang kuat mencarut ni tak sopan dan tak berbudi bahasa :3. Girls ! come onlah tak maniskan kalau kita mencarut2 ni lagi pun tak baik mengeluarkan perkataan2 yang tak baik.
 
[13]  Perempuan yang perasan hot/cantik. Yup mereka sangat menyampah dengan perempuan yg perasan hot / cantik ni. Lagi-lagi perempuan tu muka dia mmg tak berapa nak cantik sgt (ayat kejam arr) pastu upload gambar caption macam budak hot. Aqis tahu benda ni pun drpd kawan2 lelaki Aqis (hee aqis buat pemerhatian) diaorg kata kadang2 bila diaorg boring diaorg scroll kt fb/wechat/instagram gambar2 perempuan . Diaorg kata
 
''Menyampah dowh aku tgk perempuan yang muka dah buruk pastu buat muka lagilah buruk pastu buat caption macam budak hot. Tergelak-gelaklah aku tgk perempuan macam tu"
 
hmm itu diaorang yang cakaplah not me .
 
[14]  Perempuan yang tak hormat orang tua dia. Mana - mana orang je yang akan pandang serong kat anak yang tak hormat kat kedua ibu bapa mereka. Ingat bukan setakat rupa je lelaki pandang , tapi perangai kita pun turut memainkan peranan.
 
[15]  Perempuan yang cakap kasar-kasar. Kata perempuan ?! Perempuankan kena penuh lemah lembut dan berbudi bahasa. Tak manislah perempuan cakap kasar-kasar ni :)

Ok so sampai sini jelah yang Aqis dapat sharekan untuk korang hari ni :) Aqis dapatkan maklumak ni semua daripada MR. GOOGLE dan juga pemerhatian Aqis sendiri. Aqis yang temuramah sendiri kawan-kawan lelaki Aqis dan tanyalah diaorg ''perempuan camner yang buatkan korang jadi menyampah''. Aqis nak berpesan pada diri Aqis dan juga gegirls yang berada diluar sana. Supaya jadilah perempuan yang mahal sikit , tinggi martabat maruahnya. Jaga tutur kata, pergaulan, perangai dan ibadah kita. Jika kita jaga ibadah kita dengan sempurna insyaallah , Allah akan jauhi kita daripada perkara2 maksiat dan keji :). So Aqis harap kita sama2 dapat bukak mata and sedar yang sebenarnya apa yg kita fikirkan tu tak sama macam yg lelaki fikirkan. Dengan ini Aqis mengundurkan diri dan Assalammualaikum! ^o^
Jawab salam tu!! :3  

4 Comment(s)❤

Blogger Spirogyra berkata...

awaa..saya taa kuaad..muahh ciked

-contoh.. LOL

 
Blogger Hidayah Suhailee berkata...

amboi. hahaha... :) zayn malik always said "dont need makeup.. to cover up!" ceh.

 
Blogger Auni Liyana berkata...

Waa.. Betul la apa yang awak cakap tuu.. Btw, saya pn respect org laki yg ade pendirian macam tuu :)

 
Blogger Norazzah Afizah berkata...

nice tips,btw "dont need makeup to cover up" tu bukan part zayn k.tu part LIAM PAYNE

 

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST