❤Little Nunna❤

Anyeong! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Review

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Jenama Kosmetik Yang Paling Terbaik!!

Assalammualaikum !
Anyeong!
 
Hari ni Aqis nak share jenama kosmetik apa yang paling terbaik yang pernah Aqis cuba! Actually Aqis ada satu hobi iaitu kumpul koleksi make-up hee ^^ Tapi koleksi Aqis masih sikit lagi T^T... Bukan apa Aqis rasa macam bestlah pulak ada banyak2 alat make-up ni tapi yang peliknya.... Aqis tak pakai pun :3 Aqis just pakai make-up pun yang make-up asas je. Aqis just pakai make-up2 Aqis tu time bosan je hahaha lolz.. kiranya Aqis just pakai untuk saja berangan2 depan cermin. (kantoi ~~) . And Aqis pun suka mengandam kawan2 Aqis. Dalam koleksi makeup Aqis tu adalah beberapa jenama antaranya Maybelline , Revlon , Mac , Silky Girl , Sendayu Tinggi. So Aqis nak bagi sedikit respond Aqislah terhadap produk2 tersebut (amboiii ayat auwwmm)hah korang pun mesti dah faade up kan nak baca lagikan?! tanpa berlengah lagi tadaaaaaa!!:
  • Maybelline
 
OMG!! Kebanyakkan dalam koleksi Makeup Aqis banyak drpd Maybelline!! Produk Maybelline ni memang terbaiklah :D Sebabnya harga pun berpatutan and memang puaslah tahan lama banyak kelebihannya. Terutamanya mascara dia pergh sampai rambang mata Aqis tak tahu nak pilih yang mana hahaha..  Foundation dia pun memang sesuai dengan oily face. BB Stick dia pun bagus tahan lama tak cepat cair, soft, rata memang berbeza dengan bb cream yang pernah Aqis pakai sebelum ni .
 
Baby lips dia pun memang sesuai untuk bibir kering. Aqis pernah mengalami bibir kering yang teramat so... sebelum tidur Aqis pergi pakai baby lips (yaaahh I know tak baik pakai time waktu nak tidur peduli apa aku) esok pagi terus tak merekah tak sakit I love it sangat! Eyeliner pun senang nak pakai ^^ Aqis lemah bab2 nak pakai eyeliner ni , so dengan sharp eyeliner Maybelline seriously best sgt pakai mudah dan cepat! Tapi!! produk Maybelline ni kalau nak bersihkan dia kena bersihkan betul2. Sebabnya bukan senang nak bersihkan makeup Maybelline ni so korang memang wajib kena ada 'Makeup Remover' ok! Btw Aqis recommend sgt2 produk ni kat korang harga tu.. alah normallah dah kualiti pun bagus kira oklah harga macam tu ^^.
 
  • Silky Girl
Hah siapa nak dapatkan makeup yang murah2 SILKY GIRL lah pilihannya! Sesuai dengan orang ingin bersederhana sahaja or yang nak cari make up yang murah. Tapi Aqis tak berminat sangat dengan jenama ni sebabnya tak tahan lama , mudah cair, and kebanyakkan tekstur produk dia Aqis tak suka lah sebabnya produk ni tak sebaik macam produk Maybelline . Aqis tak tahu macam mana nak explain tapi yang penting Silky Girl bukan pilihan utama Aqis.  Dalam koleksi make up Aqis cuma ada liquid eyeliner (hah yang ni bagus mudah dibersihkan and tak comot) , bedak compact , concealer (hmm not badlah) makeup remover.. Make up remover dia memang menjadi pilihan Aqis sebabnya dia murah dan boleh remove semua makeup tak kesahlah kat bibir ke , mata ke, muka ke.. sebabnya kalau yang Maybelline punya dahlah mahal lepas tu hanya untuk makeup remover kt bahagian mata je -_-. So kalau nak beli makeup remover Aqis recommend SILKY GIRL ^^..
 
 
  • Sendayu Tinggi

 

Tak kurang hebatnya jugak! kualiti dia pun seperti Maybelline. Malah lagi hebat drpd maybelline pun ada. Harga pun berpatutan kualitinya pun memuaskan berbanding dengan silky girl. Tapi tulah daksi makeup Aqis ada satu je yang jenama Sendayu Tinggi. Aqis cuma ada foundation sahaja. Doll Foundation ^^ Aqis sangat2 puas hati dengan Doll Foundation tu. Memang tesktur pun best , gebu . Tapi tulah tak tahan lama sangat bila kat tempat sejuk i means bila kat tempat sejuk dah hilang dah foundation tu kat muka T^T. . Btw it still the bestlah , produk jenama Malaysia setanding dgn Maybelline :). Btw siapa yang pakai doll foundation tu dah tak payah dah nak pakai conealer lagi. ^^.
 
(gambar tu Aqis search kt google so kiranya I telah menggunakan gambar orang lain tanpa izin , I hope owner dia tak saman Aqis..maaf ampun segala dipinta)
  • REVLON
    Omg!!! REVLON!!! Kosmetik idamanku!! i hope Aqis dapat kumpulkan koleksi REVLON ni sebanyak2nya hohohho... Buat masa ni kosmetik yang paling super duper the best ialah REVLON!!! Argh this is the most cosmetic yang Aqis paling suka memang sangat tersanat2 memuaskan tapi... dalam koleksi make up Aqis cuma ada dua je yang jenama revlon iaitu compact paowder , dengan lipstick . Pergh memang the best gilerlah product ni tapi tulah.. harganya huhuhu T^T macam dekat setahun aku ikat perut tapi dpt beli dua je alat makeuphow sad btol kehidupan Aqis ni... btw Aqis pernah pakai CC cream dia .. wow memang the bestlah sesuai dgn kulit berminyak sgt2lah tahan lama.. I hope I dapat beli cc cream dia argh geram sangat .. tapi tulah harga dia pun hmm untuk Aqis mahallah tapi tak tahulah untuk korang tapi memang mahal percayalah hahaha hanya orang2 korporat jelah yang dapat beli satu set alat makeup ni huhu.. cewah..so dalam banyak2 produk cosmetic Aqis memang suka sangat REVLON.. Revlon memang super duper daebak..

0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST