❤Little Nunna❤

Anyeong! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Review

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Kek Butter Sedap (mudah gilleerrr khas untuk orang pemalas)

Assalammualaikum ^^
(waalaikummussalam)
Anyeong!

Hari ni Aqis nak kongsikan kat korang satu resepi kek yang mudah/simple/easy forever untuk si pemalas2 sekalian ni and bahan2nya pun mesti dah ada kat rumah korang masing-masing hee ^^ kalau tak ada sekali pun senang je nak cari bahan2nya tak susah pun... so korang tak perlulah susah2 nak pergi kedai kek cari bahan2nya. So kek ni memang sesuailah untuk si pemalas2 sekalian. Termasuklah aqis ^^ (aku mmg pmls pon)

Kek ni aqis selalu buat bila time boring-boring kat rumah .Lagi-lagi time cuti sekolah, kek ni memang dah jadi satu rutin harian Aqis pulak dah . Sebab mudah sangat nak membuatnya campak-campak , mixer kan sikit masuk avon dah siap hahahaha xD (cakap macam ada tiga step je lah pulok :p hahaha abaikan)

ok kita hanya perlukan ini sahaja:

2 Cawan Tepung gandum
4 Biji telur
1 cawan majerin/mentega (psssstt... aqis guna mentega)
1 cawan gula (aqis tak suka manis sangat kalau nak manis tambah lagi setengah cawan and lagi satu dalam gambar tu tunjuk gula kastorkan? alah gula biasa pon boleh)
esen vanila (sedikit sahaja)
  • cara-caranya:
  1. Masukkan mentega dan telur dan pukul sehingga menteganya tu tak berketul2. (dalam gmbar tu baru je masukkan mentega belum lagi masukkan telur heee lupa pulak nak tgkp gmbr time masukkn telur tu)
2. Msukkan pula 1cawan gula ke dalamnya dan pukulnya lagi sekali sehinggalah gula tu hancur .
3. Kemudian masukkan 2 cwn tepung gandum.



 4. Ops! jangan lupa sedikit esen vanila ^o^. Pastu pukulkannya lagi.

5. ok pastu masukkan dalam loyang ye akak2 adek2 mak cik2 abang2 pak cik2 oppa2 ops sorry i mean opah2 :3

Amboi so yummy kan? sorry siaran ulangan ^o^ tapi ini untuk sudut pandangan yang lebih dekat berbanding gambar kat ats tadi tu.


Hee ni aqis pergi taburkan sedikit serbuk milo kat atas kek ni.. alah rasanya masih sama je -,- buat habis milo aku je.

Mcam cantik je , macam comel je .. kan kan kan ?? -,- hahaha (tolong abaikan)


Selepas dah puas-puas posing dengan kek aqis , barulah aqis masuk dalam oven hahaha xD macam bengong jerk. Please jangan tiru aksi yang merbahaya ini .
Ok sampai disini sahajalah post aqis. Harap ini dapat membantu si pemalas2 sekalian yang ingin membuat kek.

Orang yang malas takkan buat kek sebab dia dah malas betul tak? maksudnya orang yang search benda ni bukanlah orang yang pemalas sebab orang yang pemalas takkan search benda ni apatah lagi nak buat sebab dia pemalas so korang ni bukanlah dikira orang yg pemls. Harap Maklum ^^


0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST