❤Little Nunna❤

Anyeonng! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Tutorial

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Safi Balqis White Trilogy vs Garnier Skin Natural?!

Assalammualaikum
Anyeong!
 
Holla! Hallu :3 haaa hari ni Aqis nak 'story mory' sikit pasal produk skin care yang Aqis guna. AAAAHHHHRRGGHH confusedlah tak tahu nak pilih mana satu T^T bagi Aqis dua-dua ok.. and dua-dua jugak ada kelemahanya sendiri. Actually Aqis seorang pengguna Safi Balqis selama 4 tahun haaa lama tak?! since form1 lagi Aqis dah mula pakai Safi Balqis.. Tapi time tu Safi Balqis Perfect 10. Belum ada lagi Safi Balqis White Trilogy. Dulu Aqis pakai memang satu set tapi tulah krim siang Aqis tak pakai tak suka!! tak sesuai ngn kulit aqis very oily and serum tu Aqis kejap pakai kejap tak pakai sebabnya tak dek duit nak beli :3. (hey I beli guna duit I sendiri ok) And now Aqis dh tukar produk sebabnya Aqis saja je nak test pakai produk Garnier ni sebabnya entahlah Aqis dapat merasakan produk ni sangat berhasil :3 sebab setiap kali Aqis search tips untuk putihkan muka  buah lemon ni memang antara yang paling popularlah kalau setiap kali Aqis search tips untuk putihkan muka. Ini membuatkan Aqis lebih yakin lagi untuk memilih produk Garnier sebab gernier kan berasaskan lemon. Semua ni bermula dari Krim Multi-action White Complete(krim siang) pergh seriously Aqis suka sangat krim dia sangat sangat sangat sesuai dengan Aqis and my sister pun akuinya jugak ^^.
 
Macam mana aqis boleh try guna krim Garnier Multi-action Light Complete?! macam ni ceritanya Aqis beli majalah 'DARA'time 2013 and dapat free krim tu tpi dalam paket kecil lah. Pastu kat situ dia kata cabar diri anda dalam masa 14hari sahaja. So Aqis tertariklah nak pakai benda alah tu and hasilnya wow Aqis sngat puas hatilah! Kalau nak dibandingkan dengan krim Safi Balqis memang jauhlah beza. Tapi time tu Safi Balqis Perfect 10 bukan White Trilogy ok. (Krim Safi Balqis White trilogy Aqis masih tak cuba lagi so I don't knowlah apa hasilnya). Ok Aqis nak bagi tahu apa kebaikan Krim Garnier Light Complete Multi-action:
 

Inilah krim yang super duper daebak tu now dia dah tingkatkan drpd spf17 ke spf20.
 
  • Rasa segar sangat muka ni lepas dah oleskan kat muka.
  • Tak melekit
  • Senang meresap
  • Teskturnya ringan sesuai dengan kulit yang berminyak
  • Kulit serta merta putih lepas pakai krim tu macam pakai krim asas pulak (tu belum laagi pakai krim asas kalau dah pakai foundation lagilah putih hahahaha)
  • Tahan lama
  • Kurang berminyak
  • Susah nak burn muka sebab SPF17(tapi now dia nak tingkatkan SPF20)
  • Kulit tak nampak kusam .
Selalunya kalau Aqis pakai krim siang Safi Balqis seriously berminyak gila muka Aqis. Tapi krim kawalan minyak Safi Balqis tu oklah memang sesuailah untuk muka Aqis sebabnya kurang berminyak tapi tulah dia takdek kelebihan macam krim ganier tu. Kalau pakai krim Safi Balqis tak serta merta putih lepas pakai terpaksa sapu krim asas sebelum pakai bedak. Tpi dengan garnier tak perlu pun! lepas pakai je krim tu terus pakai bedak dah nampak cerah.Lepas tu krm kawalan minyak safi balqis tu SPF15 je and  tak tahan lama. So disebabkan tulah Aqis decided nak tukar produk hanya disebabkan terdapat banyak kelebihan krim garneir berbanding Safi Balqis. Krim malam garnier pun bagus jugak tapi Aqis pernah guna beberapa kali je sebabnnya my sister tak kasi I guna dia punya krim cis kedekut btol -_-.. I guna senyap2.. and memang bagus sengang nak meresap bangun pagi tak berminyak tak macam krim malam safi balqis . Krim malam sfi balqis memang berkesan tapi melekit , rimas, berminyak time pakai tu. Seriously tak selesa tapi memang berkesan.
 
haaaa yup memang betul see?! macam dah pakai make up pulakkan?! padahal belum pakai make up lagi dah Nampak cerah macam ni . Inilah yang aqis maksudkan serta merta cerah , terus pakai bedak je tak payah nak tepek2 lagi foundation /bb cream and so on.
 
Aqis memang sempat gunakan Safi Balqis White Trilogy tapi khas untuk kulit berminyak and jerawatlah yang packingnya warna oren. Yup memang nampaklah perubahannya hilang jerawat eden ni tapi.... Putih tu tak sangat (amboi aku ni macam dah deseperated sangat nak putih) Aqis sempat guna White Trilogy tu hanya dalam masa sebulan je.Pastu akhir tahun 2014 terus tukar produk garnier. And hasilnya memuaskan kawan2 pun nampak perubahan time naik je sekolah. Tapi...........
Hah kalau Aqis tak dek duit Aqis beli je krim yang ni tapi tetap sama jugak cuma yang lainnya spfnya lebih rendah spf15 and tahan sampai lapan jam je.
 
Aqis tak berkenan sangatlah dengan pencuci muka and toner garnier. Sebabnya pencuci muka garnier lepas cuci je muka tak serta merta putih tak macam Safi Balqis memang beza sangat. Yup memanglah adalah putih tu sikit tapi tak macam safi Balqis lepas cuci je muka kulit seriously rasa lembut sangat and serta merta putih yang nampaklah perbezaannya berbanding sebelum cuci muka. Tapi kalau dengan pencuci muka garnier hmm tk ampak beza pun :3. And jujurlah, dah dekat 5 bulan Aqis guna garnier tapi hasilnya kurang nampak kalau nak dibandingkan dengan safi balqis.
 
So maksudnya Krim garnier(krim siang and malam) je yang bagus tapi yang lain tak kot. Sebabnya baru2 ni muka I terbakar and memang susah btol pencuci garnier ni nak hilangkan kulit burn Aqis ni Aqis just cover guna Krim garnier je tapi kalau krim garnier tu dah habis , kulit Aqis ni tetaplah sama macam tu jugak tak dek perubahan. kalau ada perubahan pun tak nampak and tak ketara sangat berbeza dgn Safi Balqis. Kalau guna pencuci muka safi balqis:
  • Serta merta Nampak putih (tpi bukan dalam jangka masa yang panjaglah)
  • lembut , halus
  • Nampak segar sangat tak kusam
tapi kalau guna pencuci muka garnier hmm tak sehebat safi balqis. Toner pun sama , toner garnier macam berminyaklah :3 so Aqis tak sukalah berbeza dengan safi balqis toner nya sesuai dengan kulit berminyak :) and rasa fresh sgt lepas pakai toner safi balqis. Lagi pun bila Aqis fikirkan balik kawan2 Aqis puji Aqis makin putih tu pun lps naik sekolah memanglah putih sebabnya time cuti sekolh tu Aqis kurang terdedah dengan cahaya matahari thts whylah Nampak putih sikit berbanding sebelum ni . Baru2 ni my first sister baru balik dari matrik dia pengguna safi balqis and I tiba2lah pulak terasa rindu nak guna safi balqis so Aqis pun gunalah pencuci mka dia senyap2 heee lps dah bilas I pun pergilah kt cermin and tengok wow! Nampak perbezaannya sebelum cuci muka dengan selepas cuci muka. And semenjak daripdaa itulah Aqis dah mula pakai pencuci muka safi balqis hehehey senyap2 tanpa pengetahuan kakakku and Alhamdulillah kulit burn Aqis semakin hilang and Aqis pun pakai sekali toner safi balqis. For me Pencuci muka , toner , sangatlah penting! it's very2 important sebabnya pori kita akan terbuka kalau kita tak gunakan toner lepas cuci muka. Kotoran akan tersumbat kt dalam pori dan jerawat akan timbul T^T
 
KESIMPULANNYA:
Aqis nak get back semula dengan SAFI BALQIS WHITE TRILOGY sebabya Aqis ni dah 4thun guna safi balqis tiba2 je stop hmm rindu sangat dengan Safi Balqis lagi pun Aqis rasa Safi Balqis dah sesuai dengan Aqis sebabnya Aqis dah lma menggunakannya so bila tukar produk lain hmm mcm tkdek kesan sangat. tapi Aqis tetap nak guna krim garnier . :) Sebab krim garnier siang and malam memang super daebak (terbaik) tak pernah Aqis jumpa krim yang boleh tandingi garnier ^^ (mungkin ada tapi I jer yang tk tahu hee)
 
btw time kawan2 Aqis puji Aqis makin putih tu sebab Aqis pakai pencuci muka garnier light complete alah yang warna kuning tu and garnier pencuci muka yang ni 3 in 1 boleh buat pencuci muka , scrub, mask. And lepas habis je pencuci muka ni Aqis dah beli dah sebab mahallah -_- hehehey. Btw pencuci muka ni memang the best Aqis suka sangat ^^.
 Safi Balqis memang kenalah dengan nama aku :3 Nama aku pun Balqis huhuhu..

0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST