❤Little Nunna❤

Anyeong! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Review

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Tips Untuk Menjadi Pelajar Cemerlang

Assalammualaikum
(waalaikummussalam)
anyeong ^^
 
Hye hari ni Aqis nak share beberapa tips untuk menjadi pelajar cemerlang. Bukan apa , disebabkan tahun ni Aqis SPM so Aqis terpaksalah search tips ni sebabnya Aqis tak tahu macam mana nak belajar dengan bagus sebabnya tahun ni AQIS JADI BUDAK TARGET SPM arggghh -______- stressnya sebab Aqis tak layak jadi budak target tau dok!! Btw tips ni Aqis ambik drpd blog org erhm... Dah lupa siapa ownernya sebabnya pada mulanya Aqis berniat hanya untuk copy paste untuk peribadi Aqis je. Tapi tulah disebabkan tips ni sangat membantu Aqis. So Aqis pun decidelah nak buat entry ni. Ok antara tipsnya ialah...:
  • Mesti kena ada niat yang betul dalam menuntut ilmu
  • Berkat/Restu Ibu Bapa, Guru dan kawan tu penting!
  • Cuba hafal Al-Quran
  • Study Group- Tapi kalau boleh jgn study group dgn orang yang tak serius untuk belajar/elakkan study time tgh mggu peperiksaan.
  • Kaedah Pendengaran yang aktif perlu dipraktikkan di dalam kelas
  • Simpan kesemua bahan rujukan yang diberi oleh guru-Jangan ambil mudah!
  • Bangun study sebelum Subuh
  • Tengok soalan-soalan peperiksaan tahun lepas
  • Buat Kuiz Spontan dengan kawan-kawan
  • Tengok balik kesilapan dalam kertas peperiksaan yang lepas-Learn from the mistake.
  • Buat Jadual Study!
  • Jangan lokek ilmu dengan rakan-rakan!
  • Amalkan prinsip Hari ini lebih baik dari semalam’ !
  • Perbanyakkan latihan-Bukan dalam bentuk penulisan semata-mata.Variasikan dan interaktifkannya.
  • Tanya guru jika tidak faham jgn berdiam diri sahaja.
  • Tidur secukupnya/Menjaga kesihatan dan kecergasan diri.
Tapi Aqis dah ubah2 sikitlh... Sebabnya sepanjang Aqis ikut tips ni ada beberapa perkara yang Aqis nak sangat cakap. Iaitu :
 
JANGAN STUDY DENGAN ORANG YANG TAK SERIUS NAK BELAJAR!!!
 
tahu tak sakitnya tuh disini (pegang dada) bila Aqis study group dgn org yg sibuk bermain handphone -_- pergh! And adalah beberapa perkara yang Aqis tambah contohnya tidur yang cukup sebabnya kalau study smpai tak cukup tidur pun tak guna jugak sebab I pernah merasakannya(Otak jadi makin lembab adalah). Btw Aqis harap tips ni dapat membantu korang :3 heee oklah thts all kbye! Assalammualaikum
 
(jawab salam tu dulu!!!!)


0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST