❤Little Nunna❤

Anyeong! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Review

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Tutorial : Letakkan lagu dalam blog/blogskin (MSC Music Player)


Assalammualaikum! Anyeong!

Hyep HAPPY HOLIDAY korang!! Pejam celik pejam celik dah masuk dah cuti sekolah penggal ke-2 (tak silap akulah) Aqis mengambil kesempatan untuk membuat sedikit tutorial macam mana nak letakkan lagu dalam blog menggunakan MSC Music Player.



Lepas tu akan kluar benda ni kan!? hah pilihlah skin mana yang korang nak! (gambar ni Aqis search drpd google)

Apa?! tak cantik ke skin tu?! takper takper ada banyak lagi skin lain. Tapi susahlah Aqis nak terangkan sebabnya Aqis takdek gambar nak tunjukkan :3 hmm Takperlah hope korang faham. Kalau korang perasan time korang bukak je laman web tu kan korang akan nampak tajuk besar dia 'Playlist.me' right?! ok sebelah perkataan tu ada beberapa kotak button kan?! Kotak tu ada empat iaitu : People , Songs , Skins , Player

Ok korang tekan kotak 'Skins' dan korang akan nampak banyak skins kat situ kan?! cantik2kan? hah! pilihlah mana korang nak :) lepas korang dah pilih jangan tekan next! pergi kat empat kotak tu tadi tu pastu tekan perkataan 'Player' pulak .


  • Pastu barulah tekan perkataan 'Next'.
pastu akan keluar macam ni kan . Korang pergi kat youtube search lagu yang korang nak dah search copy url lagu tu pastu pastekan kat kotak 'Song Url' mcm ni....




  • Dah paste ?! ok kalau dah tekan 'next'pastu akan keluar macam ni...
Pastu korang pandai2lah buat benda ni ok. Kalau nk volume kuat hah ubahkanlah kat 'Default Volume' tu . Lepas tu kalau korang ubah kedudukan playlist korang tekanlah sama ada top(atas) atau bottom(bawah)

  • Dah siap?! ok bagus tekan done nanti dia akan keluar code kan?! Copy code tu lepas tu ..
Classic blogger template:
1. Pastekan kat bawah sekali code tu.

New Blogger template:
1. Pergi kat design -> add gadget -> gadget HTML/Javascript -> Paste

Yeay dah siap hope menjadi ! Goodluck ok ! sebarang pertanyaan sila comment kat bawah ni ok :D
Anyeong!

1 Comment(s)❤

Blogger Kim Balqis berkata...

..

 

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST