❤Little Nunna❤

Anyeonng! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Tutorial

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Holiday at Melaka with my Bestfriend



Assalammualaikum
Anyeonghaseyo!

Cuti sekolah 2 minggu akhirnya sudah tamat T^T. Ayoyo ingatkan sepanjang cuti 2 minggu tu Aqis nak study math (kononnyalah). Pergh hampeh, angan angan jerrkkk. Btw cuti 2 minggu Aqis tu mmg tak terasa sebab Aqis busy sangat sampai tak dapat rasa cuti and paling sedih tu tak dapat nak releks - releks. Cuti dua minggu ni jugaklah ada beberapa perkara yg menyedihkan iaitu my grandpa sudah kembali ke rahmatullah. Sedih sangat , Aqis memang terasa sgt atas pemergiannya.

By the way, hari ni Aqis nak cerita sedikit (mungkin sedikit) percutian Aqis ngan my bestfriend iaitu Nurul Saidatul Suzana bt. Abdul Razak (fuhhh panjangkan nama dia?!) Tapi i just call her ' Nurul ' . She's very cute and pretty . Yang paling penting she's cuter and prettier (aip betol ke ejaan aku tu?!) than me. Actually , kitaorg bukannya holiday apa sangat pun hahaha just hangout je pun. Hangout dekat bandar hilir dan jalan2 dekat Jonker Walk naik basikal huhu memang pretty cool!! Walaupun Aqis ni hampir 7 tahun dah duduk melaka tetapi... Aqis tak pernah jalan - jalan dekat jonker walk :3 (tutup muka sikit)  Selama ni , i just lalu je dekat jonker walk and i tak pernah pun nak jalan2 or terokai jonker walk / bandar hilir tu . Ok gelakkanlah aku sebab I am a KUNO hahahaha -____-''.

So hari ni i want to share lah my first experience pergi jejalan kat jonker walk ngan my bestie. Before memulakan ekspedisi kami , kitaorg gi lunch dulu kat Dataran Pahlawan (DP) . Lepas dah habis melantak kat DP kitaorg terus memulakan ekspedisi kami . Kitaorg memang dah plan nak naik basikal sewa , tapi masalahnya kitaorg tak tau mana tempat basikal sewa tu. Pergh punya puaslah kitaorg mencari. Dah macam apa dah sampaikan kaki I letih tau (gedik sikit...huhu menyampah aku)


Time OTW to Dataran Pahlawan

Huhu sepanjang perjalanan mencari basikal sewa tu , hah nilah kerja kitaorg . Tak berhenti2 selfie pergh sampai dah tak tau nak buat gaya apa lagi. (pssstt my bestie ni memang hantu selfie, I pown tak kuat selfie macam dia hikhikhiks)

aip! Siapa kata tu je gambar kitaorg?! hah i belum upload semuanya lagi ok. Tapi untuk blog ini, Aqish just upload yang mana muka Aqish cantik2 je hahahaha. Almaklumlah muka I ni tak secantik bestie I pown. Dia comel and Aqish selekeh :3 That's whylah time selfie i always tutup muka sebab nak tutup muka I yang pelik tu. Actually, time hangout ni Aqish agak rimas sebabnya Aqish pakai dress and dalamnya seluar tracksuit (errr betul ke ejaan tu?!). Seluar track Aqish tu agak besar and i was like -_- sangat rimas lorh. Dengannya cuaca panasnya lagi , lepas tu basikal still tak jumpa2 lagi. Aku nak selfie pun tak tenanglah -_-.

acah - acah candid...
 
Arghhh teriknya cahaya matahari ni!!
 
ouhm i really love this view!
 
bukan senang nak tengok Aqish senyum nampak gigi :3

the real candid ^_^

Habis orang-orang kat tepi jalan jadi mangsa photographer kami ^_^. Terima kasih atas kerjasama anda.

Ketika sedang dalam kegembiraan tiba2 terdapat sedikit insiden tumbuk menumbuk berlaku. (aceceh tipu je) *perhatian : anda dilarang meniru aksi berbahaya ini di rumah.

Aqish telah membalas tendangan Nurul tadi dengan menumbuk muka Nurul dan akhirnya Nurul telah dikejarkan ke hospital yang terdekat. hahaha ok korang kena tipu :3 
 
Selepas habis gaduh2 manja , kitaorg sambung selfie lagi hohoho~

Kalau korang perasan hampir semua gambar Aqish ada botol air yang akan menemani Aqish hahaha...

Actually I main posing jer time ni :3

Acah - acah pelancong :3

Ni antara selfie kitaorg yang menempah maut. Sebabnya kitaorang selfie kat atas jalan raya yang sibuk. Pergh kalau orang dah gila selfie apa pun boleh. ni semuanya idea bestie aqishlah ni hahaha.



Time ni senyum dah tak berapa nak ikhlas sangat sebabnya dah penat sangat. Aqish tengah duduk brehat sebenarnya kat sini tapi tulah Nurul tak habes2 suruh Aqish berposing. Layankan jelah bukan selalu pun huhuhu.

Aqish cadangkan siapa yang nak makan kat Food Court Dataran Pahlawan sekurang2nya bawaklah RM10 hingga RM20. Sebabnya makanan paling murah kat sini pun RM5.50 itu pun tak termasuk lagi air.

 Kat sini pun ada HARD ROCK CAFE . Tapi sayang Hard Rock Cafe tak termasuk dalam plan Aqish. So Aqish tak pergi...
 
Time ni Aqish tak habes2 suruh Nurul tolong snapkan gambar Aqish time Aqish melompat sampaikan handbag Aqish terputus.
 

 mcm annoying pun ada...

 aip jangan cakap kat Pulau Pinang jer ada mural Melaka pun ada tau ok :3 Ingat! melancong kat melaka ni bagaikan melancong satu Malaysia..remember that!!

sebenarnya Aqish penat lepas tu Aqish cakap kat kawan Aqish nak tangkap gambar sambil duduk. Padahal aku nak berehat hahahahahakkksss.

 Aku ni macam gaya orang buta pun ada

 
Actually , kitaorg tak jumpa mana kedai sewa basikal so kitaorg decide tak nak naik basikal. Kitaorg just nak jalan2 je last skali akhirnya kitaorang jumpa jugak kedai sewa basikal huhuhu alhamdulillah. 1 jam RM3 je murahkan?! Aqish memang recommend sgt2 kat korang yang nak melancong kat melaka jalan2 dekat sekeliling Bandar Hilir ni naiklah basikal confirm korang puas. Tapi malangnya kitaorang jumpa basikal ni time dah nak dekat pukul 6.00 ptg. Kitaorang pulak dah plan nak balik kol 6.00ptg. So kitaorg memang terkejar2 masa time ni. Kitaorg main kayuh je basikal sampai kitaorang tak tahu mana dah kitaorg berada hahahaha.. Kira sesatlah jugak. Sebab apa Aqish cadangkan korang naik basikal?! sebabnya kalau nak jalan memang tak lah. Memang penat seriously penat lagi-lagi dengan panas yang teriknya lagi. Almaklumlah Melaka ni memang panas. Lepas tu kat Bandar Hilir ni ada macam2 tempat menarik so dengan menggunakan basikal dapatlah membantu mempercepatkan lagi perjalanan kkorang yang nak pergi sana sini tu.
 
Bandar Hilir ni kalau jalan satu hari memang tak cukup percayalah cakap Aqish. Lagi satu sesungguhnya naik basikal lagi puas berbanding naik beca bagi Aqishlah sebabnya kita boleh pergi man2a je tempat yang kita suka and lebih berbalaoi berbanding beca sebabnya beca bukannya bawak kita sampai berjam - jam pun. Lepas tu beca tu mahal hahahaha . Jahatnya Aku ni macam tak kasi org naik beca pulak. Tapi terpulanglah pada korang . Tapi kalau korang memang tak tahu jalan2 dekat Bandar Hilir ni, korang naiklah beca sesungguhnya pak cik2 beca taulah nak bawak korang pergi mana.
 
Candid konon xD

 #Friendshipgoals!!!

Aqish dah cakap dah Nurul ni comel , pretty, flawless. Almaklumlah Nurul ni a.k.a Princess Tomato tak macam Aqish Princess Potato hahaha. Apa?! korang nak no.tel dia?! huhu apa - apa hal PM Aqish (kenyit mata) hahahaha

 Actually gambar ni Aqish suka view dia je huhuhu ^^...

Senyum selagi ada gigi...


Setelah penat berjalan kitaorang pun balik. Walaupun tak puas jalan lagi tapi tulah kitaorg betul2 kejar masa. Aqish tak boleh balik lewat kang kena marah ngn ibu bapa Aqish. Sedih sangat sebabnya tak puas laagi jalan2 ya lah mana taknya kitaorg jumpa basikal tu pun time dah pukul 5.00 ptg lebih. Lepas tu kena balik kol 6.00 ptg. Tapi yang best tu Nurul tidur kat rumah Aqish . Sebabnya rumah Nurul ni dekat Johor so kalau nak balik Johor tu takot dah lewat sgtlah pulak.. So Aqish tumpangkanlah Nurul ni kat rumah Aqish. Akhirnya dapatlah tidur ngn dia hahaha memang best gilelah... Dahlah dapat keluar sama2 and memang puaslah dapat habiskan masa ngn bestie.

infront ma house
 
Apa - apa hal memang best dapat spent time ngn bestie ^^ and Melaka memang gempak. So korang dtglah Melaka ada macam2 kat melaka ni. Apa - apa pun 'Don't Mess With Melakau' . Oklah sampai sini jelah entry Balqis kali ni. Lagi satu! sorrylah banyak sangat gambar huhuhu itu baru separuh belum lagi semua hahahaha. Oklah bye! Anyeong! Assalammualaikum

1 Comment(s)❤

Blogger intan syafiqah berkata...

cantik nye gambar .... kuikui.. insecure kitewww

 

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST