❤Little Nunna❤

Anyeonng! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Tutorial

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Resepi Spageti/Pasta Carbonara (mudah dan sedap)

 
 
Assalammualaikum
Anyeonghaseyo!
 
Memandangkan Aqis suka sangat makanan ni so Aqis search lah resepi ni. Sampai bilalah asyik2 nak beli jekan habislah duit aq :3 hahaha better kita buat sendiri bolehlah makan sepuas2nya and seberapa banyak yang kita nak. So hari ni Aqis nak sharekan satu resepi kegemaran Aqis hari ni ^o^. Hope korang suka.
 
Bahan-bahan:
 
Spaghetti/pasta
1 biji Bawang besar (dipotong dadu)
2 Ulas bawang putih (dipotong halus)
Meatball
Black Pepper powder
Cheese dale
Susu [creamy]
Cheese & Herbs prego sauce
carbonara sauce prego
minyak zaitun (minyak masak pun boleh)
garam

Cara-cara:
 
[1] Rebus spaghetti/pasta.Setelah masak toskan dan letak dalam bekas.
[2] Masukkan sedikit minyak zaitun atau minyak masak
[3] Tumiskan bawang putih yang dipotong halus sampai naik bau
[4] Masukkan cheese and herbs sauce dan juga carbonara sauce prego
[5] Masukkan meatball
[6] Setelah meatball hampir masak,masukkan susu mengikut citarasa
[7] Masukkan bawang besar yang dipotong dadu tadi.
[8] Masukkan  beberapa keping cheese mengikut citarasa korang
[9]  Last sekali masukkan black pepper dan garam ikut citarasa korang. Tapi ada setengah orang tu tak letak sebab ada org tak suka masin :3
 
Sebelum tuangkan sauce tu kat spageti korang, korang bolehlah letakkan cheese mozarella/cheese dale barulah rasanya lebih yummy >o<. Tapi terpulanglah kat koranglah nak letak ke tak sebab ada setengah orang tu tak suka cheese right?! Selain letakkan meatball korang bolelah tambahkn  atau gantikan dengan sosej ke, ayam ke or anythinglah. Nak letak cendawan butang pun ok jugak ^^. Oklah sampai sini jelah entry Aqis . Harap korang suka dengan resepi ni, btw resepi ni Aqis search kat internet dan inilah antara resepi carbonara yang paling simple dan senang ^^. Oklah bye bye goodluck! 

Read More




0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST