Owner Post Entry Follow Dash



Aqish's Online Diary
Aqish's Diary

About Author



Hello and welcome to my blog
Hope you enjoy read my blog
:)

Tagboard

⊰TOUCH ME!⊱
Give your link blog so i can visit your blog.
No rude word/comment here!
You can give me a request for my next product review


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Please be nice 2017


Assalammualaikum
anyeong!!

Alhamdulillah dah 2017 , umur pun semakin lanjut haiiiihh macam tak percaya rasa baru je semalam update psl dah habis SPM. Ni tetiba dah 19tahun dah sedihnyaaaaa. Macam tak percaya dan rasa mcm tak boleh accept sobsobs . Masih rasa diri ni budak2 lagi sbb masih sukakan jajan , chocolate dan ice cream .. and i stll keep act like childish :((

So bila dah tahun baru ni mestilah kena buat pembaharuan dalam hidup supaya lebih baik dri tahun sebelum ni. Macam biasalah thun2 sebelum ni Aqish akan buat azam. Alhamdulillah azam Aqish 2016 dah tercapai. Azam Aqish time 2016 ; cuba istiqomah pakai stokin , hafal atleast 1 surah yg tk terhafal. Soooooo harap2lah tahun ni Aqish dapat tunaikan azam tahun ni mcm mana Aqish berjaya tunaikan azam Aqish time 2016. Azam 2017 Aqish seperti berikut ; 
  • Cut down calories intake , take a small size unhealthy food , eat more fruit/veg/healthy food.
  • perbanyakkan buat ibadah sunat
  • fokus belajar , fokus time dalam kelas , bila exam JANGAN MALAS STUDY!!! Please be serious bila belajar! please you dah nak STPM dah tahun ni!! don't make a scd mistake!!
  • MOVE ON dengan org sekeliling yg tak appreciate aku. Jangan hiraukan diaorg kau ada banyak lagi benda nak kena fikir utk tahun ni so jgn hiraukan diaorg yg tak beri manfaat dalam hidup kau ok!!
Ok actly Aqish buat azam yang pertama mcm gitu (cut down calories intake , and eat more healthy food) tu sbb Aqish perasan Aqish selalu jatuh sakit mcm2 lah sakit so nampak tak yang antibody Aqish ni lemah sbb asyik2 sakit je. Aqish perasan Aqish mmg kurg makan sayur so itu mungkin salah satu sebab kot. Aqish tak berapa suka sgt mkn sayur tapi tahun ni Aqish nak paksa makan sayur haha. Tapi Aqish suka makan buah2an tapi tulah kt rumah Aqish ni kitaorg jrg beli buah. and pasal cut down calorie intake tu sbb saja nak jaga pemakanan. Lebih baik cegah sebelum trlmbt kan. Rata2 penyakit ni dtg disebabkan cara pemakanan kita sbb tu lah rasul bersabda kita jaga pemakanan kita. Bukan setakat ambil makanan yg halal je tapi rasul bersabda ''ambil makanan yg baik2'' so point kt sini bkn halal semata2 je tpi yg baik/berkhasiat.

Ok kalau nak cerita lebih lanjut kang panjang sgt psl apa yg rasul sabda tu. Ok lah Aqish rasa sampai sini jelah entry Aqish . malaslah nak type panjang2 haha dah kol 1.14a.m dah ni . Ok lah Aqish chauuuu lu... pape roger k bye


Title