Owner Post Entry Follow Dash



Aqish's Online Diary
Aqish's Diary

About Author



Hello and welcome to my blog
Hope you enjoy read my blog
:)

Tagboard

⊰TOUCH ME!⊱
Give your link blog so i can visit your blog.
No rude word/comment here!
You can give me a request for my next product review


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Review: Hada Labo Kiwamizu Lotion

Assalammualaikum!
Anyeong!

Hye dah lama tak buat review dalam blog ni so today I would like to make a review about Hada Labo Kiwamizu Lotion. So produk ni baru launch dalam tahun ni(2017). So today Aqish nak buat honest review about this product. By the way, produk ni nama je lotion but ni bukan lotion tau. Kalau kat negara Jepun, toner akan dipanggil sebagai lotion. And certain negara seperti Korea, Taiwan pun kadang-kadang panggil toner ni lotion. But mostly Jepun lah yang selalu guna.

About My Skin Type

- Combination skin type (t-zone berminyak gilaaa and kat pipi kering/normal)
- uneven skintone
- dull skin

Sebelum tu Aqish nak share apa yang produk ni claim untuk kita sumber daripada laman web rasmi metholatum..

     Disebabkan oleh cuaca lembap Malaysia ramai wanita menghadapi masalah dengan kulit berminyak & mengalami dehidrasi. Kulit kita cenderung untuk kering dengan lebih cepat terutamanya di bawah penghawa dingin, dalam kapal terbang atau bahkan apabila di luar di bawah terik panas matahari. Kebanyakan daripada kita akan membawa facemist dalam beg dan kerap menyembur untuk mengekalkan kulit terhidrat. Dengan cara tersebut ianya dapat mengatasi masalah anda.

     Hada Labo Kiwamizu losyen menjanjikan kesan hydrating yang berpanjangan. Losyen ini bukan seperti biasa, Hada Labo Tempahan Kiwamizu losyen boleh digunakan setiap hari selepas mencuci muka atau sebagai alternatif sebagai facemist untuk membantu mengekalkan kulit terhidrat sepanjang seharian dan ianya memberi kesan penyegaran kepada anda serta-merta. Dengan semburan muncung yang datang percuma dengan setiap botol losyen Kiwamizu, ia adalah mudah untuk menggunakan mana-mana sahaja, bila-bila masa sama ada di tempat kerja atau di luar! 

     Jika anda mencari Super Hyaluronic Lotion, anda akan mendapati dalam Hada Labo Kiwamizu Lotion mempunyai tekstur yang ringan dan dan formulanya yang tidak melekit. Dengan menyemburkan Hada Labo Kiwamizu Lotion anda akan berasa seperti percikan air pada muka. Ianya bukan sekadar face mist biasa tetapi ia datang dengan sifat melembabkan kulit.

     Terdapat 6 jenis mineral; Kalsium (Ca), Magnesium (Mg), zink (Zn), Kuprum (Cu), kalium (K) dan Sodium (Na) dan asid Amino 2; Arginine (Arg) dan Trimethylglycine (Tmg). Losyen ini melembabkan dari dalam dan luar kulit dengan menyeimbangkan semula minyak dan air dalam lapisan kulit. Mineral membantu untuk memperbaiki dan menguatkan sel-sel kulit yang membantu masa sama untuk menyejukkan dan menenangkan kulit. Asid Amino membekalkan nutrien untuk menyuburkan kulit dan menguatkan tisu untuk memastikan kulit licin dan anjal. Losyen ini amat sesuai semasa anda melancong, aktiviti luar dan untuk menetapkan solekan anda selepas seharian. Losyen Kiwamizu akan mengimbangkan pH dan 100% bebas minyak. Ianya juga bebas dari pewangi dan pewarna.


HONEST REVIEW TIME!



What I like is....


Aqish guna lepas setiap kali basuh muka, mula - mula Aqish pakai dengan cara letak kat tapak tangan and tepuk kat muka tapi sebab leceh so Aqish just spray je kat muka and tepuk - tepuk kat muka. And apa kesan serta merta yang Aqish nampak ialah muka nampak glowing and yes tekstur ringan. Dia macam air. First time pakai rasa mcm a bit oily/sticky tapi lama2 pakai rasa mcm tkdek pape dah ok je good for hydrate/refresh my skin.


What I don't like is...

1. Apa yang Aqish tak suka produk ni bau dia pergh tak tahan siaa sampai terbatuk2 bau dia so stingy. Bau mcm klinik/hospital pun ada.. I think sebab bau alcohol yang terdapat dalam product ni maybe?! Memang setiap kali pakai benda ni Aqish tarik nafas dulu and time spray tahan nafas time tepuk2 muka tu pun tahan nafas sebab bau dia lambat nak hilang around 1minutes baru hilang. Masa first time guna product ni pergh batuk teruk Aqish haha bau dia sempai menusuk buatkan kita batuk. So nak pakai product ni pls tahan nafas time spray. Tapi if you ada kat luar or spray time berada kat tempat lapang/luar rumah dia tak brapa bau kkdg memang tk berbau but if you pakai dalam rumah/bilik je bau dia kuat.

2. Don't use this product as your face mist if you have oily skin/ dah pakai makeup tebal2 and time dah nak cair makeup you then you pergi spray . DON'T ! JANGAN SPRAY TIME TU. sebab i've noticed everytime I spray time I pakai makeup or when I'm outdoor and after that I noticed it does clog my pores. And kadang - kadang kat sekolah time waktu tengah hari gitu Aqish kekadang spray (kat sekolah tak pakai makeup) and tak lama lepas tu tiba2 clogged pores. So I think this is not suit to use it as a facemist but for dry  tak berapa galakkan but tak tahulah kan untuk korang sesuai ke tak but for me is NO!



Kesimpulannya:

  • Higly recommend for all skin type but more to combination to oily I think
  • If you want glowing look spray this after makeup
  • For oily skin not really recommend to use this after makeup bcs i got clogged pores
  • For me this product is good but not the best.
  • This product is ideal for those yang selalu duduk kat tempat ada aircond
  • My rate for this product 3.5/5




Title